Kirsebærkyss

Kirsebærkyss

Nydelig kake med spennende smaker! Ritzkakebunn med valnøtter som dekkes med hjemmelaget kirsebærkompott, pisket krem og høvlet sjokolade.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

Kakebunn

3 stk

Eggehviter

2.5 dl

sukker

25 stk

ritzkjeks

Kirsebærkompott

300 g

kirsebær

1 dl

vann

3 dl

sukker

2 ss

vann

Pynt

Slik gjør du det:

Kakebunn:Stivpisk eggehviter og ha i sukkeret etter hvert. Knus kjeksen og valnøttene og vend dette forsiktig inn i eggehvitene. Tilsett vaniljesukker og bakepulver og fyll røren i en smurt og bakepapirkledd springform, 24 cm i diameter. Stek bunnen ved 150 grader i ca. 40 minutter midt i ovnen.
Kirsebærkompott:Kok kirsebærkompott av kirsebær uten stener, vann og sukker. Jevn med maisenna utrørt i litt vann. Kompotten bør ha en rimelig tykk konsistens slik at den ikke renner av kakebunnen. Avkjøl kompotten.
Visp kremfløten stiv.
Legg kakebunnen på et egnet kakefat. Ha på kirsebærkompott og deretter vispet krem. Pynt med revet sjokolade.