Klassisk bløtkake

Klassisk bløtkake

Deilig bløtkake toppet med sjokolade, valnøtter og frukt.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sukkerbrød

6 stk

egg

240 g

sukker

2 ss

Vann eller kulturmelk

180 g

hvetemel

80 g

Maizena

Fyll

1 stk

Hjemmelaget vaniljekrem

5 dl

Kremfløte, tilsatt 5 ss sukker

1 dæsj

Fersk frukt: jordbær, mango, bringebær og banan

100 g

Valnøtter, hakket

150 gl

Mørk sjokolade, hakket

Pynt

1 dæsj

Fersk frukt

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte sukkerbrød
Kle bunnen av springformen med bakepapir (smør helst bunn og kanten med smør eller matfett).
Sikt mel, maizenna, bakepulver og vaniljesukker.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Tilsett vann eller kulturmelk og pisk i ett minutt til.
Sikt melblanding forsiktig inn i eggedosisen i treomganger.
Vend det forsiktig inn med en slikkepott til du ser at det ikke er melklumper igjen i røren.
Hell massen i formen.
Stek sukkerbrødet på 180 grader i ca. 30-35 minutter.
Avkjøl sukkerbrødet på en rist i formen i 10 minutter, fjern formen og la kaken avkjøles helt.
Del kaken i tre lag. Buk en skarp kniv med tagger.
Legg hånden på toppen og vri på kakebunnen samtidig som du skjærer inn mot midten (se video).
Jeg liker å trimme selve toppen av kaken slik at den blir helt flat, dette er valgfritt.
Slik fyller du kaken
Legg den nederste delen av kakebunnen på en rett stekeplate, dekket med bakepapir eller en på en silikonmatte.
Pisk kremfløte med sukker til stiv krem.
Dynk bunnen med appelsinjuice.
Legg på et godt lag med syltetøy.
Ha på vaniljekrem, stryk det ut med en palett.
Ha på pisket kremfløte og stryk det ut med en palett.
Legg på massevis med hakkede valnøtter og hakket sjokolade.
Legg på mango, jordbær, bringebær og banan.
Stryk litt mer krem på toppen, legg på neste kakebunn og gjenta prosessen.
Jeg bruker en sjokoladefolie rundt kaken slik at den holder seg på plass, og en kake-ring som er justerbar (se video).
Legg siste kakebunnen på toppen til slutt. Om du ikke har trimmet toppen legger du bunnen opp-ned. Da får du en mer rett flate på toppen.
Dekk toppen med litt krem, dekk det med plastfolie og sett kaken kaldt i ca. 3 timer. Da vil alle smakene sette seg i kaken og den blir mer stabil.
Pisk enda mer kremfløte med sukker til stiv krem om du vil pynte slik jeg gjør.
Ellers stryker du resten av kremen rundt kaken slik at den er helt dekket.
Pynt eventuelt med kremtopper og bær.
Skjær kaken og nyt.