Klassisk frosting
Test ut denne friske frostingen på dine neste cupcakes!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Ha melk, kremfløte og hvetemel i en liten kjele. Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden framtil blandingen tykner.
Ta kjelen av platen og avkjøl i 10 minutter. Tilsett vaniljeekstrakten og rør dengodt inn. Hell alt over i en bolle, dekk til med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i minst 1 time.
Ha smør og sukker i en miksebolle og miks til blandingen er lys og luftig. Det er viktig at det mikseshelt til sukkerkornene løses opp i smøret.
Ta den avkjølte fløteblandingen ut av kjøleskapet og hell den i miksebollen sammen med smør ogsukker. Miks det hele i ca. 10 minutter.
Frostingen skal ha fått omtrent samme konsistens som vispet kremfløte, eller en aning stivere.
Hvis frostingen skiller seg har du ikke mikset lenge nok.
Tilsett eventuelt litt pastafarge motslutten av tiden.
Denne frostingen kan smaksettes, her er noen forslag:Sitron: Tilsett 3 ss lemon curd, eller noen dråper sitronessens.Kaffe:Tilsett ¼–½ ts kaffeessens, eller 1-2 ts sterk espressokaffe.Karamell: Tilsett ½–1 dl avkjølt karamellsaus.Lakris: 2–3 ts pulver av rålakris, eller 1–2 ts salt lakris-sirup.