Klassisk karamellpudding

Klassisk karamellpudding

Dette er den helt klassiske varianten.

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Ha sukker i avlang form og sett den på middels varm kokeplate. Varm opp til sukkeret smelter til karamell. Bruk grytekluter. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen noe og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 10 min, før den stekes i vannbad (røren «setter» seg, hindrer luftbobler.) Stek karamellpuddingen i varm stekeovn 125 ºC i vannbad, (dvs at formen står i langpanne med vann) i ca 1 1/2 time. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. Da er puddingen ferdig. Avkjøl puddingen i formen til neste dag. Hvelv på et fat med kant, slik at karamellsausen ikke renner vekk. Server med krem eventuelt smakt til med karamellsaus.