Klassisk løkpai
Klassisk løkpai som gleder alle!
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Smuldre sammen smør og mel og tilsett kaldt vann. Lages deigen i en foodprocessor går det fort og greitt. La deigen stå kaldt ca 30 min Varm stekeovnen til 225 ºC. Trykk ut deigen i en paiform ca 22 cm. La deigen være litt høyre enn kanten på paiformen og la deigen sette seg i ca 15 min. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca 10 min, til den er lys gyllen. Del løk i båter/ringer og finhakk hvitløk og surr i smør til løken er blank. Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper. Legg løken i paibunnen og hell over eggblandingen. Dryss over osten. Skjær fenalår i strimler og dryss på toppen. Stek ved 180 ºC på nederste rille i 25-30 min til fyllet er fast. Server med en grønn salat.