Klassisk marmorkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
BakverkIngredienser
150 g
smør150 g
sukker3 stk
egg1.5 dl
matfløte ellermelk250 g
hvetemel2 ts
vaniljesukker1.5 ts
bakepulver2 ss
kakao2 ss
sukkerSlik gjør du det:
En fristende, saftig og holdbar kake til kaffen. Navnet har kaken fått etter det fine mønsteret som dannes når vi blander den mørke og lyse deigen. Form: ca 1,5 l Varm stekeovnen til 175 ºC. Finn frem, mål og vei opp alle ingrediensene. Smør formen med litt smeltet smør eller spray med formfett og dryss med mel. Dekkeventuelt bunnen av formen med en strimmel bakepapir. Det gjør det enkelt å ta kaken ut av formen. Rør smør og sukker lyst og kremaktig. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt. Rør inn mel og bakepulver vekselvis med 2/3 av melken. Røren skal ikke røres seig. Ta av 1/3 av deigen og tilsett kakao, sukker og ca. 1/3 av melken. Den mørke deigen skal ha samme konsistrens som den lyse deigen. Fyll halvparten av den lyse røren i formen, legg den mørke røren over og resten av den lyse røren på toppen. Trekk en gaffel gjennom røren. På denne måten vil den lyse og mørke deigen sige litt over i hverandre og danne et mønster. Stek kaken på nederste rille i 50-60 min. Prøv med en bakenål/pinne om kaken er gjennomstekt. Det skal ikke henge igjen deig på pinnen/nålen når den stikkes i kaken. Avkjøl kaken litt før den hvelves på rist. Nystekte formkaker er ganske løse og brekker lett, de må behandles forsiktig.