Klassisk ostekake

Klassisk ostekake

Klassisk ostekake med ekstra god bringebærsmak!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kjeksbunn

  • 200 g

    Digestivekjeks
  • 100 g

    smør
  • Ostekremfyll med bringebær

  • 5 pl

    gelatin
  • 0.5 dl

    vann
  • 3 dl

    kremfløte
  • 1 dl

    sukker
  • 400 g

    kremost naturell
  • 1 pk

    bringebær
  • Gelelokk

  • 1 pk

    bringebærgele
  • 2.5 dl

    vann
  • Pynt

  • bær
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller 6 porsjonsformer og stek i ovn ved 175 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.
    Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 3 minutter. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.
    Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. 0,5 dl varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinen inn i kremen.
    Spre bringebær utover og fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    Lag gelelokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann (2,5 dl).
    Avkjøl geleen før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer til gelelokket har stivnet.
    Pynt med bær og eventuelt mynteblader rett før servering.