Klassisk ostekake
Klassisk ostekake med ekstra god bringebærsmak!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Kjeksbunn
200 g
Digestivekjeks100 g
smørOstekremfyll med bringebær
5 pl
gelatin0.5 dl
vann3 dl
kremfløte1 dl
sukker400 g
kremost naturell1 pk
bringebærGelelokk
1 pk
bringebærgele2.5 dl
vannPynt
Slik gjør du det:
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller 6 porsjonsformer og stek i ovn ved 175 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 3 minutter. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. 0,5 dl varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinen inn i kremen.
Spre bringebær utover og fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
Lag gelelokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann (2,5 dl).
Avkjøl geleen før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer til gelelokket har stivnet.
Pynt med bær og eventuelt mynteblader rett før servering.