Klassisk surkål til julematen

Klassisk surkål til julematen

Dette er en helt klassisk oppskrift på surkål. Du finner riktignok noen epleskiver her, men de kan du eventuelt utelate. Ellers er det karve, eddik og sukker som gjør surkål til surkål.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

1 stk

kålhode

2 ts

karve

2 stk

eple

1 ts

salt

2 ss

sukker

2 ss

eddik

Slik gjør du det:

Fjern det ytterste laget på kålen. Skjær resten i så tynne strimler du klarer med en kniv. Skjær eplene i skiver (fjerne kjernehuset). Legg lagvis: Kål, epler, karve og salt. Legg så mange lag du ønsker. Ha i litt vann, ca 1 dl. La det koke under lokk i 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Noen liker mer og noen liker mindre. Smak deg fram.

Kanskje disse også frister?