Hopp til hovedinnhold
Klippekrans

Klippekrans

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Smelt smør og tilsett melk og varm til fingervarm. Tørr gjær tilsettes sammen med hvetemelet, fersk gjær løses opp i litt av den fingervarme væsken. Tilsett resten av væsken, sukker, salt, revet sitronskall og halvpisket egg. Elt inn mesteparten av hvetemelet og elt sammen til deigen slipper bakebollen. Deigen skal være glatt og smidig, men ikke for hard/fast. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 min. Mens deigen hever rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Ha deigen ut på et melet bakebord, elt den lett og trill ut til en lang pølse. Klapp eller kjevle ut til ca 20 cm bredde. Smør fyllet utover deigen. Rull sammen til en fast "pølse". Legg med skjøten ned på bakepapirkledt stekebrett, form til en krans/kringle. Klipp dype "hakk" i kransen/kringlen, men ikke helt igjennom. Ca 2 cm mellom hvert "klipp". Brett "klippene/bladene" vekselvis mot høyre og venstre. Dekk til og la etterheve i 50-60 min. Pensle med egg og dryss ev med perlesukker. Stek i varm stekeovn 200 oC på nederste rille i 30-40 min. Avkjøl på rist. Tips: I stedet for klippekrans - Bruk en skarp kniv og del "pølsa" i to langsetter. Snurr de to delene sammen, slik at snittflatene vender ut. Form til en krans og legg på et bakepapirkledt eller smurt stekebrett. Stek som klippekrans.