Kokospannekaker med romsmør
Oppskrift av: Gøril Wiker
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
100 g
hvetemel1 ts
bakepulver50 g
sukker1 stk
egg2 dl
melk115 g
kokosmasse1 ss
romRomsmør med pekannøtter:
115 g
sukker2 ss
lønnesirup2 ss
rom, mørk30 g
hakkedepekannøtterSlik gjør du det:
En overraskende slager! Ungene kan få is til, eller pisket krem, om du er på hytte uten fryser. Bland mel, bakepulver og sukker, og deretter melk inn i røren. Rør så egg inn. Ha til slutt i kokosen og eventuelt litt rom, og la røren svelle i 20 minutter før du steker dem i panne. Lag dem gjerne ganske små - det vil si ca 10 cm i diameter - og heller flere. De skal være ganske tykke, som pletter. Romsmør med pekannøtter: Visp sammen smør og sukker til en myk, jevn blanding. Tilsett sirup, rom og hakkede nøtter, men bruker du matprosessor har du i nøttene etterpå, slik at de ikke blir for finhakkede. Ha deretter smøret i en bolle, og sett det kjølig til servering. Husk likevel å ta det ut i god tid før servering. Det skal ikke være kaldt og stivnet da, men mykt og romtemperert.