Konfektkake av sjokolade
Dette er en berømt, amerikansk sjokoladekake som heter "To die for Chocolate Cake". Farlig tittel, men smaken er himmelsk!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
175 g
smør250 g
sjokolade, minst 70%2.5 dl
sukker4 stk
egg4 ss
hvetemel1.5 ts
bakepulver1 ts
Vaniljeekstrakt4 ss
rømmeFyll og glasur
2 dl
kremfløte300 g
kokesjokoladeSlik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og ta kjelen av platen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og bakepulver og vend sammen. Bland i vaniljeessens og rømme. Rør med en stålvisp, slik at alle klumper fjernes, men ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet slik at du bevarer luften i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet eller en liten stund i fryseren så den blir lettere å få ut av formen og dele i to bunner.
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl i romtemperatur så kremen får passe smørekonsistens (det kan ta en stund).
Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen mellom kakebunnene, 1/3 av kremen på toppen av kaken og 1/3 av kremen langsmed sidene. Avkjøl kaken til glasuren har festnet seg.