Konfektkake med hvit sjokolade

Konfektkake med hvit sjokolade

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

Oppskriften er til liten langpanne. Vil du lage i stor langpanne bruker du 50% mer av alle ingrediensene. Hakk sjokoladen. Smelt smør i en kasserolle, tilsett sjokoladen og la den smelte i smøret og rør sammen (ikke rør før sjokoladen er smeltet). Visp egg og sukker lett sammen (ikke eggedosis) og vend inn den smeltede sjokoladen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør lett sammen med en slikkepott. Hell deigen i en bakepapirkledt panne. Stek i varm stekeovn ved 180 °C i ca 25 min. Avkjøl på rist. Skal kaken fryses frys den uten glasur. Kaken holder seg saftig i en tett boks, oppbevar kaldt, men la den stå ved romtemperatur 30-40 min servering. Til glasur, brekk sjokoladen i biter og legg i en bolle sammen med smør og vann. Sett bollen over en kasserolle med kokende vann til sjokolade og smør har smeltet. Rør sammen. Tilsett melis til glasuren er glatt og jevn. Bre glasur i en tynt lag over kaken.