Konfektkake

Konfektkake

Konfekt eller kake? Hva med begge to, i én?!

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

300 g

smør

4 stk

Kvikk Lunsj

6 stk

Store egg

8 dl

sukker

5 ss

kakao

Topping

2 dl

sukker

3 stk

egg

3 pl

gelatin

Pynt

1 neve

Rips eller andre bær

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele.
Tilsett biter med kokesjokolade og la det smelte med i smøret.
Pisk egg og sukker luftig med en stålvisp, du trenger ikke piske til stiv eggedosis. Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Hakk Kvikk Lunsj i biter og ha det i blandingen sammen med mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm.
Stek kaken midt i ovnen ved 160° i 25 min. Kaken skal være rå og litt flytende.
Avkjøl kaken i formen i kjøleskapet til den er helt kald.
Ha sukker og egg i en bolle og pisk til stiv eggedosis.
Finhakk sjokolade og ha det i en bolle.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Kok opp kremfløte og hell det over sjokoladen. Vent med å røre til sjokoladen har smeltet.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt gelatinen i sjokoladeblandingen.
Rør alt sammen og bland sjokoladen med eggedosisen.
Bre kremen over sjokoladebunnen og sett kaken i fryseren til den stivner.
Skjær små biter og pynt med rips og gjerne sjokoladesaus på toppen.