Konfektkake
Konfekt eller kake? Hva med begge to, i én?!
Oppskrift av: Kristin Jøtun
Ingredienser
300 g
smør400 g
kokesjokolade4 stk
Kvikk Lunsj6 stk
Store egg8 dl
sukker4 ts
vaniljesukker5 ss
kakao5 dl
hvetemelTopping
2 dl
sukker3 stk
egg3 pl
gelatin200 g
hvit sjokolade2 dl
kremfløtePynt
1 neve
Rips eller andre bær1 dæsj
sjokoladesausSlik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele.
Tilsett biter med kokesjokolade og la det smelte med i smøret.
Pisk egg og sukker luftig med en stålvisp, du trenger ikke piske til stiv eggedosis. Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Hakk Kvikk Lunsj i biter og ha det i blandingen sammen med mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm.
Stek kaken midt i ovnen ved 160° i 25 min. Kaken skal være rå og litt flytende.
Avkjøl kaken i formen i kjøleskapet til den er helt kald.
Ha sukker og egg i en bolle og pisk til stiv eggedosis.
Finhakk sjokolade og ha det i en bolle.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Kok opp kremfløte og hell det over sjokoladen. Vent med å røre til sjokoladen har smeltet.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt gelatinen i sjokoladeblandingen.
Rør alt sammen og bland sjokoladen med eggedosisen.
Bre kremen over sjokoladebunnen og sett kaken i fryseren til den stivner.
Skjær små biter og pynt med rips og gjerne sjokoladesaus på toppen.