Konfetti vanilje-kake
Denne kaken er like fin som den er god...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Kakebunn
700 ml
Kremfløte, kald6 stk
Store egg, rom395 g
Finkornet sukker eller vanlig sukker2 ts
vaniljesukker450 g
hvetemel, siktet1 ss
bakepulver1 ts
salt1 neve
KakestrøFyll - vaniljefrosting
5 dl
kremfløte250 g
Mascarpone ost1 ts
Vanilla bean paste1 dl
melisPynt
1 dæsj
Vaniljefrosting1 neve
KakestrøSlik gjør du det:
Forvarm ovnentil 170 grader.
Spray formen med matfett og legg på bakepapir.
Hell kald kremfløte i en stor bolle eller i en mikser.
Visp det til det blir tykt, det tar bare noen minutter.
Når kremfløten er stiv tilsetter du 3 egg og visper det i 10-15 sekunder.
Tilsett så de3 resterende eggene og miks i 10 -15 sekunder til.
Tilsett en ss om gangen med sukker, men ikke miks lengre en 30-60 sekunder totalt.
Bland vaniljesukker sammen med melblandingen.
Hell røren i en stor og romslig bolle, og sett det til siden så lenge.
Sikt mel, salt og bakepulver to ganger i en bakebolle.
Forsett oppskriften med kun en slikkepott og en sikt.
Sikt 1/3 av melet i kremfløte- og eggeblandingen, ogbland det sammen med en slikkepott.
Gjenta dette 2 ganger med resten avmelblandingen. Pass på at du holder volum i kakerøren når du gjør dette, så ikke ha dårlig tid.
Bland det godt sammen til du ser at det er ikke mer mel igjen.
Tilsett kakestrø og fordel røren i 3 former.
Om du ikke har 3 slike former bruker du én form, og deler kaken i tredeler etterpå. Steketiden er da lengre, så sjekk med en kakenål innimellom.
Stek kakenmidt i ovnen i ca. 25-35 minutter, test med en kakenål.
La kakene avkjøles i selve pannen i 10 minutter, og avkjøl så helt på en kakerist.
Slik setter du sammen en konfettikake
Jeg liker å trimme mine kakebunner, om du vil vite hvordan du gjør dette, se på video øverst. Du trenger imidlertid ikkeå gjøre dette.
Legg den første kakebunnen på et brett som passer i kjøleskapet. Jeg legger en silikonmatte under, men bruk gjerne bakepapir.
Bre over 1/3 del av vaniljekremen.
Leggneste bunn over, og gjenta.
Legg på siste bunn, og dekk hele kaken med resten av vaniljekremen.
Dekk kaken med plastfolie, og sett kald i ca.1 time.
Lag en ny porsjon med vaniljekrem.
Ta fram en sprøytepose med en åpen tipp, og lag kremstriper. Begynn nederst og gå opp til kanten, (se video øverst) gjenta rundt hele kaken.
Bruk en spatula og avslutt toppen ved å dra krem fra kanten innover.
Dekorer eventuelt kanten av kaken med mer kakestrø.
Skjær kaken opp i herlige biter. Smak, del med andre og kos deg massevis.