Kransekake - Kransekake er lettere å laget enn det ser ut. Her finner du oppskriften på kransekake. Husk at du trenger metallringer for å steke helt jevne ringer.

Kransekake

Kransekake er lettere å laget enn det ser ut. Her finner du oppskriften på kransekake. Husk at du trenger metallringer for å steke helt jevne ringer.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

I ovn ved 210° i 10-12 minutter.

Mandlene kan være skåldet eller uskåldet eller en blanding. Uskåldede mandler gir best smak, men en mørkere kake.

Mal mandlene på mandelkvern. Bland dem med melis og hvetemel og tilsett halvvispet eggehvite. Elt deigen godt så den blir seig og smidig.

Smør kransekakeformene godt og dryss dem tynt med semulegryn. Trill deigen til fingertykke stenger som legges i formene. Det blir 18 ringer av denne porsjonen.

Stek kakene midt i ovnen. Avkjøl dem litt i formene før de hvelves ut på rist.

Sett kaken sammen og pynt den med melisglasur.

Kransekake er godt egnet til frysing. Den blir ofte seigere når den da tines. Frys den uten glasur. Sett den sammen og pynt den før servering.

Tips: Eggene varierer veldig i størrelse og mandlene varierer litt i forhold til hvor mye væske de absorberer. Du må derfor tilsette én og én eggehvite og kna deigen veldig godt sammen. Deigen skal være ganske så hard og litt vanskelig å jobbe med. Da er den tørr nok.

For å unngå for mye luft, er det best å male mandlene med en gammeldags mandelkvern i stedet for en food processor, hvis du har mulighet til det. Du må dessuten kna deigen godt for hånd for å kna ut så mye luft som mulig. Mange bruker dessuten å varme opp deigen før de ruller ut den, og det tror jeg er får å få ut luft og for å gjøre den ekstra smidig.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.