Kransekakestenger uten egg, melk og gluten

Kransekakestenger uten egg, melk og gluten

Disse kransekakestengene lages uten melk, egg og gluten. Endelig noe alle med glutenallergi kan glede seg til i julen!

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Mandler kan erstattes av solsikkekjerner 1. Mal mandlene/kjernene. 2. Tilsett melisen og traganten. 3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 15 min. 4. Kok opp ca 2 dl vann. 5. Vri opp gelatinplatene og la de smelte i vannet. Skal ikke koke. 6. Tilsett 2 ss glukose. 7. Bland alt godt sammen. 8. Del deigen opp i emner og trill til pølser, ca 6-7 cm. 9. Stek kransekakestengene i ca 15 minutter på 200 grader. Kransekakestengene holder et par dager i kjøleskap, men kan gjerne fryses. Forslag på sjokoladeglasur: 1. Smelt sjokoladen sammen med soyamelk/melk. 2. Dypp hver side av kransekakestengene godt ned i sjokoladen og legg de på et bakepapir til sjokoladen stivner. Oppskrift: Sissel Brunstad, Kokeboken Min Mat