Kristines sjokoladekake

Kristines sjokoladekake

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Kake

Ingredienser

  • 3 stk

    egg
  • 3 dl

    sukker
  • 2 dl

    melk
  • 225 g

    smør, smeltet
  • 5 dl

    hvetemel
  • 2 ts

    bakepulver
  • 3 ss

    kakao
  • Glasur:

  • 250 g

    melis
  • 100 g

    smør, mykt
  • 2 ts

    kakao
  • 2 ss

    kaffe, sterk
  • 2 ss

    vaniljesukker
  • Slik gjør du det:

    Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen hvetemel, bakepulver og kakao. Tilsett melblandingen, smør og melk vekselvis i eggedosisen. Rør lett sammen. Hell deigen i langpanne dekket bakepapir. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 ºC i ca 20 min. Rør melis og mykt smør lyst og luftig. Ha i kakao, kaffe og vaniljesukker. Blir fyllet litt tørt, tilsett litt melk. Smør fyllet over den lunkne kaken.