Kristines sjokoladekake
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
KakeIngredienser
3 stk
egg3 dl
sukker2 dl
melk225 g
smør, smeltet5 dl
hvetemel2 ts
bakepulver3 ss
kakaoGlasur:
250 g
melis100 g
smør, mykt2 ts
kakao2 ss
kaffe, sterk2 ss
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen hvetemel, bakepulver og kakao. Tilsett melblandingen, smør og melk vekselvis i eggedosisen. Rør lett sammen. Hell deigen i langpanne dekket bakepapir. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 ºC i ca 20 min. Rør melis og mykt smør lyst og luftig. Ha i kakao, kaffe og vaniljesukker. Blir fyllet litt tørt, tilsett litt melk. Smør fyllet over den lunkne kaken.