
Krumkake med rom
Forrige jul spritet jeg opp (bokstavelig talt) min mors krumkakeoppskrift. Jeg bakte to runder med krumkaker, en med litt rom og en med litt mer rom = kROMkaker. Dette er oppskriften med litt mer rom.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
Slik gjør du det:
20 stk. kROMkaker
Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. tilsett deretter rom, mel og potetmel før du til slutt har i smeltet smør og vann.
Sett røra i kjøleskapet i 30 minutter eller mer før bruk.
Jeg har forholdt meg til hva min mor har lært meg; alle ingrediensene skal veie like mye som eggene (uten skall).
Hver krumkake ble stekt av 1,5 ss. Rulles/formes med en gang den du tar den ut av jernet.
Har du ikke en krumkakeruller, kan enden på en øse brukes som rulleredskap.
Ønsker du å lage skål av krumkaken, kan dette enten gjøres ved å legge krumkaken over et glass/en kopp, eller inni en kopp.