Krydderkake med sjokoladeglasur
Denne kaken blir garantert en slager hos både små og store!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
BakverkIngredienser
200 g
smør625 g
sukker4 ts
kanel1 ts
ingefær, malt0.5 ts
anis, malt0.5 ts
kardemomme, malt3 ts
natron725 g
hvetemel1 l
kefirSjokoladeglasur
100 g
smør250 g
melis1 ss
kakao2 ts
vaniljesukker4 ss
kaffe, sterkSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 grader og kle en stor langpanne med bakepapir.
Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre. Hell det over i langpanna og stek på nederste rille i 30–40 minutter. I min stekeovn tar kaka nærmere 30 enn 40 minutter å steke ferdig. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaka. Kommer pinnen tørr ut, er kaka ferdig.
Når kaka er ute av ovnen, lager du glasuren, for den skal has på varm kake.Smelt smøret i en litt romslig kasserolle. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker godt slik at det ikke blir klumper. Tilsett nok kaffe til at får en passe glatt glasur. Skulle det vise seg at du ikke får ut alle melisklumpene, heller du glasuren gjennom en sil og opp på den varme kaka. Fordel glasuren jevnt utover og sett kaka til avkjøling.
Skjær opp i passe stykker og server. Kaka holder seg saftig og god i en lufttett pose eller beholder i 3–4 dager.