Krydderkake

Krydderkake

Deilig krydderkake med spennende snert får du om du bruker kremost med pepper i ostekremen. Pynt gjerne også med tranebær, limeskiver og et lite dryss tørket chili.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

300 g

smør

4 stk

egg

0.25 ts

nellik, malt

1 dl

kefir

Glasur

200 g

smør

200 g

Kremost med pepper

3 dl

melis

Pynt

Tranebær, tørkede

Limeskiver

Chili, tørket

Slik gjør du det:

Rør sukker og smør til luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
Fordel røren i en smurt kakeform (liten langpanne, 20 x 30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.
Visp sammen glasur-ingrediensene til en glatt, luftig kre og bre den over kaken.
Dryss litt tørket chili over kremen til slutt. Pynt kaken med noen tranebær og limeskiver.