Krydderkake
Deilig krydderkake med spennende snert får du om du bruker kremost med pepper i ostekremen. Pynt gjerne også med tranebær, limeskiver og et lite dryss tørket chili.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
300 g
smør3 dl
brunt sukker4 stk
egg5 dl
hvetemel1 ts
bakepulver0.5 ts
kanel, malt0.5 ts
ingefær, malt0.25 ts
nellik, malt1 dl
kefirGlasur
200 g
smør200 g
Kremost med pepper3 dl
melis2 ts
vaniljesukkerPynt
Tranebær, tørkede
Limeskiver
Chili, tørket
Slik gjør du det:
Rør sukker og smør til luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
Fordel røren i en smurt kakeform (liten langpanne, 20 x 30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.
Visp sammen glasur-ingrediensene til en glatt, luftig kre og bre den over kaken.
Dryss litt tørket chili over kremen til slutt. Pynt kaken med noen tranebær og limeskiver.