Krydderkake

Krydderkake

Deilig krydderkake med spennende snert får du om du bruker kremost med pepper i ostekremen. Pynt gjerne også med tranebær, limeskiver og et lite dryss tørket chili.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 300 g

    smør
  • 3 dl

    brunt sukker
  • 4 stk

    egg
  • 5 dl

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 0.5 ts

    kanel, malt
  • 0.5 ts

    ingefær, malt
  • 0.25 ts

    nellik, malt
  • 1 dl

    kefir
  • Glasur

  • 200 g

    smør
  • 200 g

    Kremost med pepper
  • 3 dl

    melis
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 1 stk

    sitron, saft og revet skall
  • Pynt

  • Tranebær, tørkede
  • Limeskiver
  • Chili, tørket
  • Slik gjør du det:

    Rør sukker og smør til luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
    Fordel røren i en smurt kakeform (liten langpanne, 20 x 30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.
    Visp sammen glasur-ingrediensene til en glatt, luftig kre og bre den over kaken.
    Dryss litt tørket chili over kremen til slutt. Pynt kaken med noen tranebær og limeskiver.