Krydderolje

Krydderolje

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Legg rene tørre urter og hvitløk på glass/vid flaske og fyll på med olivenolje. Olje må dekke krydderurtene. Skru på lokk/kork og la olje trekke smak i 2-3 uker. Ikke la oljen stå for lyst i solen (den skal ikke stå i kjøleskap). Sil fra urtene og fyll oljen på rene flasker. Legg på rene tørre friske kvister med urter. Ved bruk pass på å etterfylle olje, slik at urtene er dekket eller fjern urtene etter hvert som oljen blir brukt opp. Krydderolje kan lages med alle typer krydderurter og smakstilsetninger som for eksempel hvitløk, pepper eller paprika. Pass på et det som legges på oljen er rent og tørt slik at det ikke begynner å mugne. Bruk god olje, for eksempel olivenolje. Ikke la oljen stå i sollys. Olje trenger ikke oppbevares i kjøleskap. Ikke lag for store flasker med olje, lag heller flere små. Krydderoljer kan brukes som smakstilsetninger i dressinger, salatsauser og marinader.