Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
8 porsjoner
1.5 kg
kalkunfilet med skinnLaksefarse
200 g
laksefilet1 stk
rødløk1 dl
kremfløte1 stk
egg1 ss
hakketbasilikum1 fedd
hvitløkDuchessepoteter
500 g
koktsellerirot1 kg
potet, kokt2 stk
eggeplommeReke- og chilisaus
400 g
reker med skall1 stk
løk2 dl
hvitvin2 dl
hønsebuljong2 stk
chili, rød2 stk
grønn chili2 ts
dijonsennep2 beger
crème fraîcheSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse. La farsen stå kaldt i ca. 1/2 time. Løsn forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet. Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet. Pensle med smør, salt og pepper. Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 70 °C når fileten er ferdig stekt. La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring. Mos alle ingrediensene sammen. Sprøyt potetroser på bakepaprikledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Rens rekene og finhakk løken. Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør. Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter. Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, buljong og sennep. Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes. Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.