Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse. La farsen stå kaldt i ca. 1/2 time. Løsn forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet. Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet. Pensle med smør, salt og pepper. Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 70 °C når fileten er ferdig stekt. La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring. Mos alle ingrediensene sammen. Sprøyt potetroser på bakepaprikledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Rens rekene og finhakk løken. Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør. Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter. Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, buljong og sennep. Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes. Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.

Kanskje disse også frister?