Lavkalori-vafler
Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
3 porsjoner
1 ss
smør, smeltet4 stk
egg4.5 ss
sukker0.5 ts
kardemomme, malt5 dl
hvetemel0.5 ts
bakepulver5 dl
melkSlik gjør du det:
Smelt smøret i en smørsmelter eller en liten kjele. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lukne vafler smaker godt med lettrømme og syltetøy, og kalde vafler smaker godt med litt smør og brunost (lettvariant). I stedet for lettrømme kan man også servere med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt. Oppskriften er hentet fra egg.no (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)