Leopardbrød
Det er det kuleste brødet du har bakt. Ingen tvil.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
375 g
hvetemel30 g
sukker1 ts
tørrgjær2.5 dl
melk20 g
smør1 ts
saltBrun farge
15 g
kakaopulver1 ts
melkSvart farge
1 ss
sukkerkulørSlik gjør du det:
MERK: Dette brødet er omtrent 2/3 så langt som vanlige brødformer. Om du ikke har rett form, så krøll sammen litt aluminiumsfolie til en ball og legg i enden av en vanlig brødform.
Smelt smøret. Bland det sammen med mel, gjær, salt, sukker og melk. Elt det sammen til en deig og sett til heving omtrent en time.
Del deigen i to. Sett den ene til siden (dekk til).
Kna inn kakaopulver og litt melk i den andre halvdelen. Det tar litt tid, men hold på helt til du får en jevn brunfarge.
Del også denne, brune deigen i to og sett en halvdel til side (dekk til).
Denne biten skal bli svart. Kna inn minst en spiseskje med sukkerkulør. Hold på til fargen er helt jevn. Bruk eventuelt enda litt mer sukkerkulør om du ikke er fornøyd med fargen.
Nå skal du sitte igjen med tre klumper: En stor hvit, en mindre brun og en mindre svart.
Den brune klumpen
Del den opp i fem biter, hvor to av bitene er større enn de tre andre. Trill dem til pølser som er like lange som brødformen du skal bruke.
Den svarte klumpen
Del den opp i fem biter, hvor to av bitene er større enn de tre andre. Kjevle dem til ovale former som er store nok til å omkapsle de brune pølsene.
Legg de brune pølsene på de svarte, ovale formene. Pakk de brune pølsene inn i de svarte formene.
Den hvite klumpen
Del dem opp i fem biter, hvor to av bitene er litt større enn de tre andre. Kjevle dem til ovale former som er store nok til å omkapsle de (nå) svarte pølsene.
Har du gjort alt riktig nå, så har du fem hvite pølser. Trill disse pølsene dobbelt så lage som brødformen. Del dem så i to.
Legg de ti pølsene på langs i brødformen i tilfeldig rekkefølge. Dekk til og la dem heve i minst en time.
Forvarm ovnen til 180 grader. Bak i ovnen i omtrent 30 minutter.
Avkjøl og skjær i skiver.