Lettsaltet røkt lammelår, Valenciasalat

Lettsaltet røkt lammelår, Valenciasalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Lammelåret bør få ligge 3-4 timer i værelsetemperatur før det tilberedes. Lammelåret kan trekkes i vann ( usaltet ev tilsatt litt frisk timian eller rosmarin) i en passende kjele f eks fiskekjele, eller det kan pakkes i aluminiumsfolie og stekes/ bakes i stekeovn. Legg gjerne et par kvister frisk timian eller rosmarin på låret før det pakkes inn. Stikk inn et steketermometer (pass på at det ikke står i mot ben) og legg lammelåret i forvarmet ovn, 125 °C i ca 3 timer til steketermometeret viser 70 °C . Lammelåret bør få hvile ca 20 min før oppskjæring. Valenciasalat Skjær alt i terninger. Hakk nøttene. Rør sammen majones og creme fraiche og smak til med saft av appelsin og eventuelt litt sukker eller litt av laken fra hermetisk ananas. Bland sammen frukt og dressing. Dryss litt nøtter over ved servering. Denne salaten kan serveres både til kjøtt og fisk. Tips: Vil du salte et freskt lammelår selv. Rør sammen alle ingrediensene til laken til alt har løst seg opp. (Det er ikke nødvendig å koke lake.) Den enkleste og beste måten å salte et lammelår på er å legge det i en stor frysepose (dobbel for å vær sikker, helle på saltlake og knyte igjen. Lammelåret kan også legges i et passende kar og dekkes med saltlake. Sett kaldt. Saltetiden er avhengig av størrelsen på låret. Vårt lammelår på 3 kg trenger ca 6 dager i saltlake. Ta lammelåret ut av saltlaken og vann det ut natten over. La så lammelåret ligge to dager i kjøleskapet, pakket i aluminiumsfole eller i et kar med lokk (ikke plastpose).Dette for at saltet skal fordele seg i kjøttet. Forslag til tilbehør. Varmt: - stuede rotgrønnsaker eller kålrottappe ( som til pinnekjøtt) - rødkål - soppsaus eller rødvinsaus , grønnsaker og poteter Kaldt - potetsalat - waldorfsalat eller valenciasalat

Kanskje disse også frister?