Lettvinte tapas
Tapas - eller fingermat - ser vanskelig og flott ut, men kan lages veldig enkelt. Det aller meste kan kjøpes ferdig, og er man sammen om å lage rettene, så tar det ikke lang tid heller.
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Se fremgangsmåten
Slik gjør du det:
Laks: Bruk gjerne halvfrosset laks, den er enklest å skjære. Skjær tynne skiver og legg på fat. Ha over fersk hakket ingefær, chili og koriander. Hell over saft fra presset lime.
Kjøttboller: Bruk gjerne ferdiglagde kjøttboller. Ha over i en panne og varm opp med hakket chili og hvitløk, og ferdigkjøpt tomatsaus.
Spekepølse: Spekepølse i skiver legges i stekeovn, 225 C i 6 min. Avkjøles på kjøkkenpapir for å trekke ut fettet.
Poteter: Poteter skjæres i biter. Legg i ildfast fat. Ha over litt olje, salt, pepper og urtekrydder. Stek i ovn, 200 C i ca 30 min.
Egg: Kokte egg deles i to og pyntes med en klatt rogn. Ost: Ost deles i terninger og pyntes med druer eller paprika.
Spekeskinke: Spekeskinke rulles sammen og festes med tannpirker på en bit ost.
Pesto: Pesto, både grønn og rød, fåes kjøpt ferdig på glass.