Luftige horn med ost og kylling
Hvilken matpakke ville du hatt med deg på langtur i bilen?
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
750 g
mel1 ts
salt1 ss
sukker30 g
gjær, fersk2 stk
egg4 dl
Skummet melk, fingervarm1 stk
egg til penslingØnsket mengde kylling
Ønsket mengde revet ost
Slik gjør du det:
Dette ble 16 luftige horn med ost og kylling.
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte egg og lunken melk. Til slutt smuldret jeg gjær oppi og hadde oppi en og en bit med smør mens kjøkkenmaskinen gikk. Deigen eltet i maskinen i 10 minutter for så å heve i en time.
Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler, en av gangen. Strø over ønsket fyll. I dette tilfellet var det ost og kyllingpålegg i biter.
Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca. 14 minutter.
De er best ferske.