Luftige horn med ost og kylling

Luftige horn med ost og kylling

Hvilken matpakke ville du hatt med deg på langtur i bilen?

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

750 g

mel

1 ts

salt

1 ss

sukker

2 stk

egg

4 dl

Skummet melk, fingervarm

Ønsket mengde kylling

Ønsket mengde revet ost

Slik gjør du det:

Dette ble 16 luftige horn med ost og kylling.
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte egg og lunken melk. Til slutt smuldret jeg gjær oppi og hadde oppi en og en bit med smør mens kjøkkenmaskinen gikk. Deigen eltet i maskinen i 10 minutter for så å heve i en time.
Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler, en av gangen. Strø over ønsket fyll. I dette tilfellet var det ost og kyllingpålegg i biter.
Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca. 14 minutter.
De er best ferske.