Luksuskake med lun karamellsaus
Myk sjokoladekake i langpanne kan gjøres spennende og ekstra god om den serveres med karamellsaus og friske jordbær.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
250 g
smør4 stk
egg500 g
sukker6 ss
kakao2 ts
vaniljesukker3 ts
natron450 g
hvetemel6 dl
kefirKaramellsaus
2 dl
kremfløte1 dl
sukker1 dl
sirup, lys100 g
smør50 g
kokesjokoladeSlik gjør du det:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland inn det tørre vekselsvis med smør og kefir. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri røre.
Ha røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min (sjekk med kakenål at akaen er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp fløten sammen med sukker, sirup og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en lysebrun farge, ca. 10-15 min. Ha i sjokoladebiter og resten av smøret og la karamellsausen kjøles ned.
Server kaken sammen med karamellsausen og friske jordbær.