Lun leverpostei med bacon og sopp

Lun leverpostei med bacon og sopp

Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

300 g

spekk

1 stk

løk

3 ss

smør

2 stk

egg

0.75 ts

salt

0.5 ts

pepper

0.5 ts

nellik

Brunede poteter:

1 kg

poteter

100 g

sukker

50 g

smør

Slik gjør du det:

Mal lever, spekk, ansjos og løk. Kok en tykk hvit saus av smør, mel og fløte, ta den av varmen og avkjøl den. Bland i levermassen, egg, salt og krydder og bland godt. Hell massen i en smurt form og stek den ved 175 grader i ca 1 ½ time. Server gjerne leverposteien lunken sammen med sprøstekt bacon og sjampinjong. Drypp gjerne portvin over sjampinjongen ved servering. Brunede poteter: Smelt sukkeret i en stor stekepanne. Når sukkeret er lett brunet, tilsettes smøret og litt vann. Rør rundt og legg i potetene. Vend potetene i sukkeret og la dem ligge til de er jevnt brune og gjennomvarme.

Kanskje disse også frister?