Lussekatter uten gluten og melk
Lussekatter hadde jeg glemt at jeg hadde et forhold til, og egentlig ikke savnet, før jeg fikk barn. Da dukket behovet opp i forbindelse med luciafeiring i barnehagen. Og vips måtte jeg trylle litt igjen. Når sant skal sies er det ikke meg i mot å forske litt når resultatet blir så bra!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
Ingredienser
2 dl
vann0.5 dl
alpro soya naturell yoghurt75 g
Farin75 g
Smøremyk rapskokos0.5 pk
tørrgjær1 ss
Pshyllumhusk1 stk
egg400 g
Schär bread mix2 ts
kardemomme0.5 ts
gurkemeie/1 gram safran1 dæsj
saltSlik gjør du det:
Bland litt varmere vann enn du pleier, yoghurt, sukker, og smeltet margarin i en bakebolle. Når temperaturen er ca 40 grader/fingervarm har du over tørrgjær og pshyllium, rør et par ganger. Ha på lokk og la stå i 5-10 minutter mens du måler opp og ordner resten.
Ha så over det tørre og egget. Kjør sammen til en smidig deig. Form til en ball og la heve i bakebollen i varmt vann i ca 45 minutter.
Ha deigen over på benken og del i like store emner omtrent. Rull ut og fom til lussekatter. Sett på brett over varmt vann og hev i 30 minutter. Ha på rosiner i svingen og pensle med egg.
Stekes på 200 grader i 10-15 minutter (13 var nok hos meg).