Lussekatter uten gluten og melk

Lussekatter uten gluten og melk

Lussekatter hadde jeg glemt at jeg hadde et forhold til, og egentlig ikke savnet, før jeg fikk barn. Da dukket behovet opp i forbindelse med luciafeiring i barnehagen. Og vips måtte jeg trylle litt igjen. Når sant skal sies er det ikke meg i mot å forske litt når resultatet blir så bra!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

  • 2 dl

    vann
  • 0.5 dl

    alpro soya naturell yoghurt
  • 75 g

    Farin
  • 75 g

    Smøremyk rapskokos
  • 0.5 pk

    tørrgjær
  • 1 ss

    Pshyllumhusk
  • 1 stk

    egg
  • 400 g

    Schär bread mix
  • 2 ts

    kardemomme
  • 0.5 ts

    gurkemeie/1 gram safran
  • 1 dæsj

    salt
  • Slik gjør du det:

    Bland litt varmere vann enn du pleier, yoghurt, sukker, og smeltet margarin i en bakebolle. Når temperaturen er ca 40 grader/fingervarm har du over tørrgjær og pshyllium, rør et par ganger. Ha på lokk og la stå i 5-10 minutter mens du måler opp og ordner resten.
    Ha så over det tørre og egget. Kjør sammen til en smidig deig. Form til en ball og la heve i bakebollen i varmt vann i ca 45 minutter.
    Ha deigen over på benken og del i like store emner omtrent. Rull ut og fom til lussekatter. Sett på brett over varmt vann og hev i 30 minutter. Ha på rosiner i svingen og pensle med egg.
    Stekes på 200 grader i 10-15 minutter (13 var nok hos meg).