Lys og mørk ostekake

Lys og mørk ostekake

Deilig og fristende ostekake med både lys og mørk deig!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

200 g

smør

250 g

melis

3 stk

egg

110 g

hvetemel

Ostefyll

150 g

melis

2 stk

egg

Slik gjør du det:

Smelt sjokoladen i vannbad.
Visp smør og melis til det er lett og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hver gang. Bland inn melet og tilsett sjokoladen.
Fordel røren i en bakepapirkledd, litenlangpanne (20 x 30 cm).
Visp kremost og melis til en klumpfri krem. Tilsett ett og ett egg og bland godt. Bre ostemassen forsiktig over sjokoladerøren og glatt ut med kniv eller slikkepott.
Stekes midt i ovn ved 170 grader i ca. 35 minutter. Avkjøles helt før kaken deles i stykker. Oppbevares kjølig.
TIPS: Kaken er holdbar lenge i kjøleskap. Kan også fryses