Lys og mørk ostekake
Deilig og fristende ostekake med både lys og mørk deig!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
200 g
sjokolade, mørk200 g
smør250 g
melis3 stk
egg110 g
hvetemelOstefyll
400 g
kremost naturell150 g
melis0.5 ts
vaniljesukker2 stk
eggSlik gjør du det:
Smelt sjokoladen i vannbad.
Visp smør og melis til det er lett og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hver gang. Bland inn melet og tilsett sjokoladen.
Fordel røren i en bakepapirkledd, litenlangpanne (20 x 30 cm).
Visp kremost og melis til en klumpfri krem. Tilsett ett og ett egg og bland godt. Bre ostemassen forsiktig over sjokoladerøren og glatt ut med kniv eller slikkepott.
Stekes midt i ovn ved 170 grader i ca. 35 minutter. Avkjøles helt før kaken deles i stykker. Oppbevares kjølig.
TIPS: Kaken er holdbar lenge i kjøleskap. Kan også fryses