Madeleinekaker
Hvem sier vel nei til franske småkaker?!
Oppskrift av: Tutta Sætra
Ingredienser
100 g
smør1 stk
Sitron, skallet0.5 ts
salt175 g
sukker3 stk
egg1 dl
melk1 ts
Flytende honning225 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Rør sammen egg og sukker.
Ha i skallet fra sitronen og sikt i det tørre.
Ha i melken, honningen og det smeltede smøret.
Fyll ca 1 ss røre i hver form som du har smurt godt på forhånd. Det skal fylle ca 2/3 av formen.
La det stå ogsvelle litt før du steker kakene på 190 grader i 10 - 12 minutter.
Kakene er ferdige når de er lysebrune i kantene og har en lys forhøyning på midten.
Avkjøl kakene før du tar de ut av formene.
Dryss et tynt lag melis over kakene ved servering. Madeleines smaker best nystekte, men kan også fryses ned.