Maismørbrød med tomat, spekeskinke og ost
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
4 skiver
brød, type halvgrovt landbrød2 fedd
hvitløk12 stk
moden cherrytomat0.5 stk
løk3 fedd
hvitløk5 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Pensle brødskive med litt olivenolje, legg på et bakepapirkledt stekebrett og stek gylne i stekeovn ved 225 ºC. Skivene kan også ristes i en brødrister . Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs. Cherrytomater deles i to større tomater flåes og hakkes opp. På store tomater lønner det seg også og ta ut innmaten slik at de hakkede tomatene ikke blir for våte. Bland tomatene med finhakket hvitløk og basilikum og vend inn olje og smak til med salt og pepper. Legg litt ruccolasalat og tomatsalat på de ristede brødskivene,avslutt med spekeskinke og en skive ost. Smørbrødet kan ev gratineres i stekeovn til osten smelter.