Makroner med sjokoladeganache og peanøttsmør-cups

Makroner med sjokoladeganache og peanøttsmør-cups

Her får du oppskriften på noen lekre makroner med en amerikansk touch.

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Makroner:

  • 100 g

    Eggehvite, ca 5 egg, romtempererte
  • 4 ss

    sukker
  • 100 g

    Lyst mandelmel
  • 200 g

    melis
  • Litt gul geléfarge
  • 6 stk

    Peanut butter cups (legges i makronene til slutt).
  • Sjokoladeganache:

  • 150 g

    fløte
  • 300 g

    sjokolade
  • Slik gjør du det:

    Makronene:Du kan begynne å sikte mandelmelet. Når du har siktet mandelmelet skal du ha 100 gram.
    Sikt det så en gang til med melisen.
    Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.
    Marengsen skal ikke bli for stiv. Når du ser den begynner å bli hvit og du kan tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!
    Tilsett farge. Rør den inn forsiktig.
    Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Du skal få ut luften.
    Så skal du vende det forsiktig. Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.
    Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.
    Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en femkroning. Og ha mellomrom mellom hver!
    Og nå det viktigste: Når du er ferdige å sprøyte ut makronene, skal de stå i ca 50 min før du steker dem.Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.
    Stekes på 150 grader i ca 14 min.
    Sjokoladeganache:Varm opp fløten til kokepunktet. Ta kjelen av kokeplaten.
    Legg sjokoladen i fløten og rør om til det har smeltet og blitt en sjokoladesaus.
    Avkjøl!
    Når den er blitt kald kan du bare røre den opp med en gaffel og putte den i sprøytepose med rund tip.
    Eller så kan du piske den opp litt med maskin, så blir den litt luftigere.
    Sprøyt ringer på halvparten av makronene.Del en peanuttbutter cup i to og sett den i midten. Så legg på et makronlokk.
    Ferdig!