Mammas beste
En sjokoladekake slik man husker den fra barndommen. Dette er en lett og porøs sjokoladekake som forsvinner fort fra kakefatet!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
5 stk
egg225 g
sukker125 g
smør150 g
kokesjokolade1 dl
vann125 g
hvetemel1 ts
bakepulverGlasur
50 g
kokesjokolade1 ss
smør0.5 dl
kaffeSlik gjør du det:
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør på svak varme.
Sikt inn det tørre i eggedosisen og rør inn smeltet smør/sjokolade og vann.
Hell røren i en smurt form, 22-24 cm i diameter, og stek i ovn ved 180 grader i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
Smelt kokesjokolade og smør på svak varme. Tilsett kaffe og rør inn melis til passe myk konsistens. Bre et tynt lag med glasur over kaken når den er avkjølt. Pynt gjerne med valnøtter.
TIPS: Denne kaken er så saftig i seg selv at du godt kan droppe glasuren. Et lite melisdryss til pynt er fint.