Mammas vafler

Mammas vafler

Disse vaflene er litt sprø i kantene, myke inni og krydret med kanel, kardemomme og vanilje. Vidunderlig smakfulle, uten å være for søte. Nam!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Ca. 8-10 store vafler

5 dl

kefir

2 ss

sukker

0.5 ts

salt

2 stk

Egg, str. M-L

Slik gjør du det:

I en medium stor bolle pisker du sammen egg og kefir, og setter til side.
I en større bolle sikter du sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, kanel, kardemomme og salt.
Ha det våte i det tørre og pisk til en klumpfri røre.
La røren svelle i 30 minutter, og stek i et smurt vaffeljern. Bruk gjerne smør.
Server med krem, karamellsaus og granateplefrø, eller med tradisjonell topping som krem, syltetøy og sukker.
Vaflene kan fryses.