Mammas vafler
Disse vaflene er litt sprø i kantene, myke inni og krydret med kanel, kardemomme og vanilje. Vidunderlig smakfulle, uten å være for søte. Nam!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Ca. 8-10 store vafler
3 dl
hvetemel5 dl
kefir2 ss
sukker2 ss
vaniljesukker1 ts
bakepulver1 ts
kanel, malt0.5 ts
kardemomme, malt0.5 ts
salt2 stk
Egg, str. M-LSlik gjør du det:
I en medium stor bolle pisker du sammen egg og kefir, og setter til side.
I en større bolle sikter du sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, kanel, kardemomme og salt.
Ha det våte i det tørre og pisk til en klumpfri røre.
La røren svelle i 30 minutter, og stek i et smurt vaffeljern. Bruk gjerne smør.
Server med krem, karamellsaus og granateplefrø, eller med tradisjonell topping som krem, syltetøy og sukker.
Vaflene kan fryses.