Mammas vafler

Mammas vafler

Disse vaflene er litt sprø i kantene, myke inni og krydret med kanel, kardemomme og vanilje. Vidunderlig smakfulle, uten å være for søte. Nam!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Ca. 8-10 store vafler

  • 3 dl

    hvetemel
  • 5 dl

    kefir
  • 2 ss

    sukker
  • 2 ss

    vaniljesukker
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    kanel, malt
  • 0.5 ts

    kardemomme, malt
  • 0.5 ts

    salt
  • 2 stk

    Egg, str. M-L
  • Slik gjør du det:

    I en medium stor bolle pisker du sammen egg og kefir, og setter til side.
    I en større bolle sikter du sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, kanel, kardemomme og salt.
    Ha det våte i det tørre og pisk til en klumpfri røre.
    La røren svelle i 30 minutter, og stek i et smurt vaffeljern. Bruk gjerne smør.
    Server med krem, karamellsaus og granateplefrø, eller med tradisjonell topping som krem, syltetøy og sukker.
    Vaflene kan fryses.