Mandarin Martini
Christopher Sjuve
10 minutter
Drink og cocktailIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
Lages på samme måte som en Dry Martini. Begynn med garnityret\pynten. Skjær en twist av mandarin eller appelsin. Få med minst mulig av det hvite oppunder skallet. Dette kan skape en bitter smak. Tre to grønne oliven med rød paprika på spyd eller tannpirker. Husk å bruke tannpirker uten smak. Man skal ikke ha følelsen av å pusse tennene når man drikker Martini. Man bør også skylle olivenene i vann hvis de har ligget i lake. 1.Fyll et cocktailglass med is for å få det avkjølt. 2.fyll et røreglass 2\3 med is. 3.Ha i Noilly Prat, rør med barskje i ca. 15 sekunder. 4.bruk en hawthornsil og hell ut overflødig vermouth (Noilly Prat). Jo mer du heller ut, jo tørrere blir martinien. 5.Ha i vodkaen og rør i ca. 15 sekunder. 6.Hiv ut isen fra cocktailglasset. 7.Ha et fast grep på silen, og hell forsiktig martinien over cocktailglasset. 8.Ha i oliven og knekk sitrontwisten 2 cm over drinken slik at oljen fra skallet flyter på overflaten av drinken.