Mandelcupcakes med salt lakris

Mandelcupcakes med salt lakris

Disse er et must for lakris-elskere!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Salt lakris kransekakemasse

500 g

mandler

500 g

melis

3 stk

Eggehviter

40 g

Raw lakrispulver

1 ts

Salt lakrissirup

Kremfløte med lakris

1 dl

melis

1 ss

Salt lakrissirup

1 ts

Raw lakrispulver

Salt lakris frosting

1 ss

Salt lakrissirup

1 ss

Raw lakrispulver

Slik gjør du det:

Sett klar mini-muffinsformer på et stekebrett hvis du lager minicupcakes av oppskriften. Sett det til side så lenge.
Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin.
Bland inn melis, eggehviter, lakrispulver og salt lakrissirup, og bland det sammen til det er en fin deig.
Jobb litt med deigen slik at alt festes sammen.
Legg cirka 40 gram kransekakemasse i hver minimuffinsform, og press det litt ned.
Stekes på 150 C i midten av ovnen, cirka 20-25 minutter. De er fremdeles myke når de kommer ut av ovnen, men de stivner når de avkjøles,så ikke stek lenger enn angitt!
Avkjøl helt før du dekorer dem med lakrisfrosting.

Slik lager du en enkel salt kremfløte og lakris

Hell kremfløte (som har stått i fryseren i 15 minutter) i en ren miksebolle, tilsett salt lakrissirup og raw lakrispulver.
Miks det til du får en fin konsistens.
Fyll en pose med en1M tipp med lakriskrem, så er det bare å dekorere.
Jeg dekorer med en Wilton 1M tipp, bare noen "swirls" av kremen på toppen.
Disse er bare magisk gode. Liker du ikke lakris, kan du bare utelate det.
Cupcakene du ser under pyntet jeg med en svart frosting bestående av blant annet hvit sjokolade. Du finner oppskriften på hvit sjokoladefrosting her, så tilsetter du bare de resterende ingrediensene i listen lenger opp i innlegget.
Svart pastafarge er valgfritt. Tilsetter du ikke det, blir frostingen beige. Svartfargen du oppnårkommer helt an på hvilket merke svart pastafarge du bruker. Ikke overdriv med svartfargen, da det kan påvirke smaken på frostingen.
Jegsyns den svarte frostingen gir en fin look sammen med spiselige gullblader på toppen. Men når det er sagt, "less is more" når det gjelder frostingen på disse, det er ikke meningen å ha et fjell av frosting her.
Jeg bruker en sprøytepose med en Wilton 1M tipp, ogfyller posen med frosing. Lager cirka 1-2 "swirls" på toppen av kransekake-cupcake, og fester forsiktig et lite gullblad på toppen.
Så er det bare å nyte disse, og servere dem til dine gjester.
24 karat gullblader er jo selvfølgelig ikke nødvendig, men når det er sagt så blir det utrolig lekkert sammen med det svarte. Jeg hadde nok ikke valgt svart frosting på disse, hadde det ikke vært for at jeg pyntet med gull på toppen.