Manuelas pepperkaker
Pepperkakene smaker nydelig - og kan stemples med små julehilsener. Stemplene får du i en hobbybutikk.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Ha lys brunt sukker i en kjele sammen med vann, hvit sirup, flytende honning, ingefær, kanel og nellik.
Varm dette opp på middels varme til alt sukkeret er helt smeltet og det begynner å boble.
Når sukkeret har smeltet og det bobler, ta kjelen bort fra varmen.
Ha så i smørterninger, litt om gangen, mens du rører hele tiden og ser at smøret er helt oppløst.
Tilsett natron og rør det godt sammen, det kan bruse opp litt.
Hell blandingen over i en stor bolle og avkjøl helt.
Når deigen er avkjølt, sikt i litt mel om gangen og rør det hele sammen til du får en fin deig, bruk gjerne hendene på slutten.
Dekk deigen med plastfolie og avkjøl deigen i kjøleskap over natten eller i noen timer.
Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3-5 mm tykk.
Bruk et stempel og press den på deigen og stikk ut former, legg de på en bakplate dekket med bakepapir.
Frys bakplaten med pepperkakedeig i 30 minutter før du steker dem.
Stek i 8-10 minutter på 200 grader, midt i ovnen.
La pepperkakene avkjøles på rist.
Kos deg med en deilig kopp kakao og krem, og nyt.