Manuelas pepperkaker

Manuelas pepperkaker

Pepperkakene smaker nydelig - og kan stemples med små julehilsener. Stemplene får du i en hobbybutikk.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 5 ss

    vann
  • 210 g

    Lys brunt sukker
  • 3 ss

    Lys sirup
  • 3 ss

    Flytende honning
  • 3 ss

    ingefær
  • 3 ss

    kanel
  • 1 ts

    nellik
  • 250 g

    salt smør, kaldt, i terninger
  • 1 ts

    natron
  • 560 g

    hvetemel
  • Slik gjør du det:

    Ha lys brunt sukker i en kjele sammen med vann, hvit sirup, flytende honning, ingefær, kanel og nellik.
    Varm dette opp på middels varme til alt sukkeret er helt smeltet og det begynner å boble.
    Når sukkeret har smeltet og det bobler, ta kjelen bort fra varmen.
    Ha så i smørterninger, litt om gangen, mens du rører hele tiden og ser at smøret er helt oppløst.
    Tilsett natron og rør det godt sammen, det kan bruse opp litt.
    Hell blandingen over i en stor bolle og avkjøl helt.
    Når deigen er avkjølt, sikt i litt mel om gangen og rør det hele sammen til du får en fin deig, bruk gjerne hendene på slutten.
    Dekk deigen med plastfolie og avkjøl deigen i kjøleskap over natten eller i noen timer.
    Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3-5 mm tykk.
    Bruk et stempel og press den på deigen og stikk ut former, legg de på en bakplate dekket med bakepapir.
    Frys bakplaten med pepperkakedeig i 30 minutter før du steker dem.
    Stek i 8-10 minutter på 200 grader, midt i ovnen.
    La pepperkakene avkjøles på rist.
    Kos deg med en deilig kopp kakao og krem, og nyt.