Manuelas vaniljecupcakes
Disse må du bare prøve...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Vaniljecupcakes
115 g
Usaltet meierismør300 g
sukker1 stk
vaniljestang2 stk
Store egg2.5 ts
Vaniljeekstrakt280 g
hvetemel2.5 ts
bakepulver0.4 ts
salt3 dl
h-melkSlik gjør du det:
Fremgangsmåte cupcakes
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Ha smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle.
Miks dette fluffy i ca.3–5 minutter.
Tilsett ett egg om gangen, og miks til du ser at eggene er godt blandet inn.
Tilsett vaniljeekstrakt sammen med det siste egget.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt minst 2 ganger.
Hell det i miksebollen sammen med melk, og miks til det er godt sammenblandet.
Legg muffinsformer i et muffinsbrett.
For at alle cupcakene skal bli like store bruker jeg en iskremskje når jeg fordeler røren i muffinsformene.
Stek cupcakesene midt i ovnen i ca. 18 minutter.
Avkjøl helt før du dekorerer dem med White Cloud Frosting.
Fremgangsmåte frosting
Hell eggehviter og sitronsaft i en miksebolle.
Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og rør det godt sammen slik at alt sukkeret blir fuktig. Sett kjelen på komfyren.
Blandingen skal varmes til hele 120 C°, så bruk gjerne termometer om du har det.
Sett i gang mikseren når sukkerlaken har nådd 120 C° og la den gå til det begynner å skumme. Tilsett sukkerlaken litt etter litt. Miks det så fluffy i ca. 5 minutter til.
Pass på så du ikke overmikser det! Etter ca. 5 minutter er frostingen ferdig.
For å få en vakker pastellfarge på frostingen bruker jeg bare en liten dråpe pastafarge.
På disse cupcakesene lager du 3 tette "swirls", før du strør over noen søte hvite nonpareils, og avslutter med en enkel søt perle.