Manuelas vaniljecupcakes

Manuelas vaniljecupcakes

Disse må du bare prøve...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Vaniljecupcakes

  • 115 g

    Usaltet meierismør
  • 300 g

    sukker
  • 1 stk

    vaniljestang
  • 2 stk

    Store egg
  • 2.5 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 280 g

    hvetemel
  • 2.5 ts

    bakepulver
  • 0.4 ts

    salt
  • 3 dl

    h-melk
  • Slik gjør du det:

    Fremgangsmåte cupcakes

    Forvarm ovnen til 180 ºC.
    Ha smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle.
    Miks dette fluffy i ca.3–5 minutter.
    Tilsett ett egg om gangen, og miks til du ser at eggene er godt blandet inn.
    Tilsett vaniljeekstrakt sammen med det siste egget.
    Sikt sammen mel, bakepulver og salt minst 2 ganger.
    Hell det i miksebollen sammen med melk, og miks til det er godt sammenblandet.
    Legg muffinsformer i et muffinsbrett.
    For at alle cupcakene skal bli like store bruker jeg en iskremskje når jeg fordeler røren i muffinsformene.
    Stek cupcakesene midt i ovnen i ca. 18 minutter.
    Avkjøl helt før du dekorerer dem med White Cloud Frosting.

    Fremgangsmåte frosting

    Hell eggehviter og sitronsaft i en miksebolle.
    Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og rør det godt sammen slik at alt sukkeret blir fuktig. Sett kjelen på komfyren.
    Blandingen skal varmes til hele 120 C°, så bruk gjerne termometer om du har det.
    Sett i gang mikseren når sukkerlaken har nådd 120 C° og la den gå til det begynner å skumme. Tilsett sukkerlaken litt etter litt. Miks det så fluffy i ca. 5 minutter til.
    Pass på så du ikke overmikser det! Etter ca. 5 minutter er frostingen ferdig.
    For å få en vakker pastellfarge på frostingen bruker jeg bare en liten dråpe pastafarge.
    På disse cupcakesene lager du 3 tette "swirls", før du strør over noen søte hvite nonpareils, og avslutter med en enkel søt perle.