Manuelas vaniljecupcakes
Deilige cupcakes å servere til kaffen!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Fremgangsmåte vaniljecupcakes
Sett ovnen på 160 °C og gjør klar to muffinsbrett med til sammen 12-14former.
Ha smøret i en miksebolle og miks til det får samme konsistens som majones.
Det er veldig viktig at smøret er romtemperert for at cupcakesene skal blisaftige.
Tilsett sukker og miks blandingen i 5 minutter til. Skrap sidene godt med enslikkepott underveis.
I mellomtiden sikter du mandelmel, rismel og maisenna over i en bolle. Sett den til siden så lenge.
Tilsett 2 av eggene i smør- og sukkerblandingen og miks i 30 sekunder. Det er viktig at du ikke mikser formye, for da blir kakene kompakte. Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og tilsett de resterende 3 eggene. Miks i ytterligere 30 sekunder.
Tilsett melblandingen i to omganger, og vend den inn med en slikkepott etterhver gang.
Ta litt av blanding i en liten skål og hell i kremfløten og vaniljepaste. Bland det godt sammen og hell det tilbake i cupcakerøren.
Fyll papirformenenesten full med røre. Jeg bruker en iskremskje til dette.
Stek cupcakesene på midtersterille i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. Tiden avhenger av ovnen og størrelsen på formene, men sjekk med en kakepinne etter 25 minutter. Er en tørr når du tar den ut er kakene ferdige.
Avkjøles helt.
Fremgangsmåte vanilla bean frosting
Ha alle ingrediensene i en stor bolle.
Kok opp vann i en kjele og sett bollen over det kokende vannet.
Visp for hånd i cirka 4 minutter, eller til sukkeret er oppløst.
Hell røren i en miksebolle og miks i cirka 4 minutter på lavere hastighet.
Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter, til bollen ikke lenger føles varm.
Ønsker du en fin pastellfarge kan du tilsette en dråpe eller to med pastefarge og mikse videre i cirka 1 minutt.