Marengsrull med blåbær
Marengsbunn i rullekake er absolutt verd å prøve.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
5 stk
Eggehviter2 dl
sukker1 pk
kakefyll med vaniljesmak (uten koking)FYLL
3 dl
kremfløte4 ss
blåbærsyltetøy100 g
Friske blåbærSlik gjør du det:
Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive, og tilsett sukker litt og litt mens du pisker. Pisk til stiv marengs. Vend inn kakefyllpulveret. Bre marengsen over i en bakepapirkledd stor langpanne.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min.
Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhåndkle eller bakepapir. Fjern bakepapiret som dekker langpannen og avkjøl kaken med den varme langpannen over.
Pisk kremfløten til krem.
Bre kremen over den kalde kakenog fordel syltetøy og bær over kremen.
Rull sammen kaken og sett kjølig til servering.