Marmorkake

Marmorkake

Denne kaka får du av Clotilde Dusoulier.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 165 grader.
Smelt smøret. Bruk litt av smøret til å smøre formen (bruk brødform).
Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side. Bland sammen mel og bakepulver og sett til side.
Lag to deiger side om side: I en bolle, pisk 2 egg med halvparten av sukkeret. Ha i halvparten av yoghurten og bland pisk sammen. I den andre bollen, ha i de to andre eggene med resten av sukkeret og pisk det sammen med resten av yoghurten.
Bland inn halvparten av melblandingen i den første deigen. Vend inn halvparten av det smeltede smøret og vaniljen uten å blande for kraftig sammen. Bland resten av melblandingen i den andre deigen, ha i resten av smøret og smeltet sjokolade.
I den smurte formen ha i en tredjedel av vaniljedeigen. Ha i halparten av sjokoladedeigen og strø på litt kakao om du bruker det. Ha i en tredjedel til av vaniljedeigen og så resten av sjokoladedeigen. Ha på litt kakaopulver og til slutt resten av vaniljedeigen.
Bak i 45-50 minutter, til en strikkepinne kommer ut helt ren.
Mens kaken baker, ha i sirupsingrediensene i en liten kjele på middels varme. Kok opp og fjern fra varmen.
Når kaka er ferdig bakt, pensle med sirupen til du har brukt opp alt. La den kjøle seg ned i 30 minutter, velv den ut av formen og avkjøl på rist. Server mens den fortsatt er litt varm eller i romtemperatur.