Marshmallows med bringebær

Marshmallows med bringebær

Lag dine egne fruktmarshmallows, og velg frukt eller bær selv.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Bringebærpuré

  • 250 g

    bringebær
  • 110 g

    sukker
  • Bringebærmarshmallows

  • 8 stk

    Gelatinblader
  • 150 g

    sukker
  • 150 g

    glukose
  • 140 g

    Bringebærpuré (se over)
  • Slik gjør du det:

    Varm opp bringebær og sukker i en kjele.
    Sil deretter blandingen slik det blir en puré som er helt fri for frø (dette blir cirka 140 g puré).
    Legg gelatinbladene i kaldt vann slik at de blir myke.
    Kok opp sukkeret i en kjele sammen med halvparten av glukosen (75 g) og halvparten av bringebærpuréen (70 g).
    Blandingen skal varmes opp til 110 °C.
    Her er det viktig å bruke termometer. Ta kjelen av platen når blandingen har kommet til riktig temperatur.
    Klem vannet ut av gelatinbladene og ha dem i den varme blandingen.
    Rør godt til gelatinbladene er helt oppløst.
    Ha resten av glukosen (75 g) og resten av bringebærpuréen (70 g) i en mikserbolle, og begynn å mikse på middels hastighet.
    Mens maskinen går helles den varme røren du nettopp laget forsiktig oppi mikserbollen.
    Miks det hele på høy hastighet i cirka 4–5 minutter.
    Ta fram en liten form eller et brett, ca. 25 x 15 cm, dekk innsiden med bakepapir og strø på litt melis.
    Hell marshmallowsrøren i formen.
    Strø litt melis på toppen og la det hele hvile et par timer.
    Strø litt melis på et ark med bakepapir og skjær den stivnede blandingen i terninger.
    Se så til at alle marshmallows er dekket av melis på alle kanter.