Marshmallows med bringebær

Marshmallows med bringebær

Lag dine egne fruktmarshmallows, og velg frukt eller bær selv.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Bringebærpuré

110 g

sukker

Bringebærmarshmallows

8 stk

Gelatinblader

150 g

sukker

150 g

glukose

140 g

Bringebærpuré (se over)

Slik gjør du det:

Varm opp bringebær og sukker i en kjele.
Sil deretter blandingen slik det blir en puré som er helt fri for frø (dette blir cirka 140 g puré).
Legg gelatinbladene i kaldt vann slik at de blir myke.
Kok opp sukkeret i en kjele sammen med halvparten av glukosen (75 g) og halvparten av bringebærpuréen (70 g).
Blandingen skal varmes opp til 110 °C.
Her er det viktig å bruke termometer. Ta kjelen av platen når blandingen har kommet til riktig temperatur.
Klem vannet ut av gelatinbladene og ha dem i den varme blandingen.
Rør godt til gelatinbladene er helt oppløst.
Ha resten av glukosen (75 g) og resten av bringebærpuréen (70 g) i en mikserbolle, og begynn å mikse på middels hastighet.
Mens maskinen går helles den varme røren du nettopp laget forsiktig oppi mikserbollen.
Miks det hele på høy hastighet i cirka 4–5 minutter.
Ta fram en liten form eller et brett, ca. 25 x 15 cm, dekk innsiden med bakepapir og strø på litt melis.
Hell marshmallowsrøren i formen.
Strø litt melis på toppen og la det hele hvile et par timer.
Strø litt melis på et ark med bakepapir og skjær den stivnede blandingen i terninger.
Se så til at alle marshmallows er dekket av melis på alle kanter.