Marsipankake med valnøtter og bringebær

Marsipankake med valnøtter og bringebær

Deilig marsipankake fylt med alt som er godt!

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

4 stk

egg

2.5 dl

sukker

2.5 dl

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

Fyll

2 ss

melis

100 g

Friske bær

Pynt

500 g

marsipan

3 stk

Roser

3 stk

Blader med gull

Slik gjør du det:

Visp egg og sukker til eggedosis. På slutten av vispingen tilsettes vannet, litt om gangen.
Bland mel og bakepulver sammen, og vend det forsiktig ned i eggedosisen. Hell røren i en springform, ca. 24 cm.
Stekes umiddelbart i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Avkjøles litt før den hvelves. Sukkerbrødet kan deles i to eller tre deler.
Pisk fløten stiv og rør forsiktig inn melis sammen med grovhakkede valnøtter, bringebærsyltetøy og friske bringebær.
Fordel kremen på kaken, og legg på den øverste kakedelen.
Kjevl marsipanen ut til en stor runding som dekker godt over siden og på kantene, og det er fint om den ligger godt ned på fatet.
Løft lokket forsiktig på, ta gjerne kjevlet eller pinne til hjelp for å rulle lokket over kaken.
Bruk en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få et jevnere resultat. Start på toppen av kaken, og ta sidene til slutt. Avslutt med å skjære vekk overflødig masse.
Pynt med roser og blader, og lag en perlekant av marsipan som legges rundt kanten.