Mettes lussekatter
Christopher Sjuve
60 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
1 porsjon gir ca. 30 lussekatter. Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran eller gurkemeie, og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse. Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form ulike lussekatter, alt etter fantasi. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate og la dem heve under plast på lunt sted ca. 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene. La dem avkjøles litt på rist. De smaker aller best litt lunkne. I stekeovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter. Tips: Safran kan erstattes med gurkemeie. 1 g safran = 0,5 ts gurkemeie.