
Middagsmat for barn 6-9 mnd
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
1 porsjon
1 stk
poteter30 g
Grønnsaker30 g
kjøtt eller fisk0.5 dl
kraft (uten salt), kokevann eller morsmelk til å mose i maten1 ts
olje, usaltet smør eller margarinSlik gjør du det:
Vask og skrell potet og grønnsaker, del i biter og kok møre sammen med kjøtt eller fisk. Ikke bruk mer kokevann enn at det akkurat dekker råvarene. Kok til kjøtt og grønnsaker er gjennomkokt. Begynn ev med å koke kjøtt eller del kjøttet i små biter og grønnsaker i litt større biter. Sil av kokevannet, ta vare på det, brukes til å spe i den mosede maten. Spe med kokevann/ kraft eller morsmelk til passe konsistens. Smak til med olje eller smør/ margarin. Tips: Friske urter kan trekke med maten de siste minuttene før den moses opp. Bruk magert gjerne kvernet kjøtt av kalv, svin, storfe, lam, kylling eller kalkun. Av fisk bruk benfrie fileter av torsk, sei eller ørret.