Mokkakonfekt med jordbær og gullfisksnacks
Denne kaken har en herlig kombinasjon av salt og søtt.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
1 bokser
søtet kondensert melk med moccasmak (ca. 400 gram)400 g
Mørk sjokolade1 ts
Vanillabean-paste1
Håndfull med gullfiskkjeks1
Håndfull med frysetørket jordbær1 ss
espresso (om du bruker vanlig søtet kondensert melk).Slik gjør du det:
Ha den søtede kondenserte melken i en stor kjele, brekk opp sjokoladen og ha i samme kjele. Tilsett også vaniljen. Bruker du vanlig søtet kondensert melk legger du også til espressoen her.
Smelt sammen på medium varme til du får en jevn røre, og la småputre under stadig omrøring til røren tykner litt og blir en elastisk deig. Rundt 5 til 10 minutter.
Ha bakepapir i en 15x15 cm form og smør formen lett med bakespray.
Ha fudgerøren i formen og strø over frysetørkede jordbær og gullfisk kjeks. Trykk godt ned, vær forsiktig, det er varmt!
La fudgen avkjøles helt på kjøkkenbenken før du setter den i kjøleskapet en time.
Fudgen kan stå over natten om du ønsker det, og oppbevares i for eksempel plastpose eller en tett boks.
Holder seg i kjøleskap i minst en uke.