Mokkaostekake

Mokkaostekake

Dette er ostekaken for sjokoladeelskere!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

150 g

sjokoladekjeks (Safari)

Fyll

150 g

sukker

4 stk

egg

1 dl

fløte

Pynt

physalis/andre bær

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen.
Dekk bunnen i en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Visp kremost og sukker til det blir en luftig krem. Tilsett ett og ett egg under visping og bland inn smeltet sjokolade, kaffe og fløte.
Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen. Stek kaken midt i ovn ved 160 grader i ca. 1 time. Avkjøl kaken og sett den kjølig natten over, eller minimum 4 timer.