Mokkaostekake
Dette er ostekaken for sjokoladeelskere!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
150 g
sjokoladekjeks (Safari)80 g
smør, smeltetFyll
225 g
kokesjokolade400 g
kremost naturell150 g
sukker4 stk
egg4 ss
kaffe, sterk1 dl
fløtePynt
physalis/andre bær
Slik gjør du det:
Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen.
Dekk bunnen i en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Visp kremost og sukker til det blir en luftig krem. Tilsett ett og ett egg under visping og bland inn smeltet sjokolade, kaffe og fløte.
Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen. Stek kaken midt i ovn ved 160 grader i ca. 1 time. Avkjøl kaken og sett den kjølig natten over, eller minimum 4 timer.