Morsomme lureboller
Dette er artige boller som får et hulrom inni, derfor kalles de lureboller!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
50 g
gjær2 dl
melk150 g
smør, mykt0.5 dl
sukker7 dl
hvetemelFyll
100 g
smør, mykt0.5 dl
sukker1 ss
vaniljesukkerPensling
1 stk
eggPynt
30 stk
papirformerMelisdryss
Slik gjør du det:
Løs opp gjæren i lunken melk. Bland i sukker og mykt smør. Kna inn hvetemel (spar noe til utbakingen). La deigen heve i 10 min.
Rør imens sammen ingrediensene til fyllet. Sett muffinsformer av papir utover på to stekeplater.
Del deigen i to deler. Kjevle hver del utover til avlange leiver (bruk litt ekstra mel til utbakingen). Skjær hver leiv i 15 firkanter. Legg en liten klatt med fyll i midten og brett kantene over fyllet. Klem til skjøtene slik at du får små, runde boller. Legg disse i muffinsformene.
Hev bollene lunt i 1,5 time.
Pensle over de hevede bollene med sammenvispet egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl.
Sikt over litt melis før servering.